134622 mleko laciate loteria miesiecznik handlowy lublin 2000x526 v1 002

Szarlotka z kremem budyniowym - nowość od Dr. Oetkera!


Dr. Oetker wprowadza od sierpnia 2021 r. nowy produkt dla fanów ciast
z jabłkami: Szarlotkę z kremem budyniowym. Warto wypróbować, bo sezon jabłkowy nadchodzi!

szarlotka 1Polacy kochają ciasta z jabłkami i pieką je na dziesiątki różnych sposobów. Szarlotka z kremem budyniowym Dr. Oetkera to niebanalny i wyjątkowy przepis „z twistem”. Połówki jabłek układa się na półkruchym spodzie, dekoruje rodzynkami lub dżemem i zapieka z kremem budyniowym na bazie śmietanki. I choć przygotowanie jest bardzo proste, efekt zachwyca oryginalnością i smakiem.
Na opakowaniu znajdują się informacje, jakie produkty należy dodać do szarlotki (masło, jajko, słodka śmietanka, jabłka, rodzynki lub dżem), graficzna propozycja podania oraz praktyczne wskazówki. Do idealnej szarlotki należy dodać oczywiście jabłka (najlepiej kwaskowate). Krem budyniowy dobrze komponuje się z płatkami migdałowymi, które najlepiej dodać przed pieczeniem. A ciasto świetnie smakuje zarówno schłodzone, jak i na ciepło. Szarlotka podgrzana następnego dnia utrzymuje swoje walory smakowe i wyśmienity zapach.
Opakowanie o masie netto 373 g zawiera 250 g mieszkanki do wypieku ciasta i 123 g mieszkanki do przygotowania kremu. Należy przechowywać je w suchym i chłodnym miejscu. Produkt został przygotowany w ilości wystarczającej do okrągłej formy o standardowych wymiarach (średnica 24 cm). Sugerowana cena to ok. 7,50 PLN za opakowanie.
Lista składników jest krótka i zawiera czysty skład. Receptura szarlotki to mieszanka: mąki pszennej, cukru, skrobi, proszku do pieczenia, soli, aromatów i barwnika (karoteny), możliwa jest też obecność mleka.
- Co bardzo ważne, nasze ciasta w proszku nie zawierają konserwantów. Nie wymagają ich dodawania, ponieważ powstały ze składników, które zostały poddane procesowi suszenia. A jak wiadomo, suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności, dlatego postawiliśmy właśnie na to zdrowe rozwiązanie. – mówi Anna Romejko, PR Manager Dr. Oetker Polska.
W portfolio ciast w proszku Dr. Oetkera znajdują się także: Babeczki z płatkami czekolady, Kopiec Kreta (ciasto i babeczki), Sernik na zimno, Sernik królewski, Ciasto i krem do Karpatki, Biszkopt, Ciasto kruche, Ciasto czekoladowe XXL, Piernik XXL, Babka drożdżowa, Babka czekoladowa, Babka o smaku cytrynowym oraz Babeczki i Mini Babeczni w różnych smakach i różnorodnymi dodatkami.


Mamy już 20 lat!

20 lat MH 2 kolo cs5

Miesięcznik Handlowy Archiwum

 
 

Reklamy z Miesięcznika