Wypróbuj Glazurę do ciast z owocami – krystaliczną i czerwoną, by nadać owocom przepiękny blask. Za sprawą Sposobu na sernik na zimno wyczaruj sernik o cudownej konsystencji z lekko waniliową nutą. Słodka Manufaktura to profesjonalny efekt w domowych warunkach.
Pięknie błyszczące owoce na tarcie, czy biszkopcie, idealnie gładki, stabliny sernik na zimno bez grudek, który gotowy jest w 2 godziny. To nie czary, a zalety niezawodnych prodktów z linii Słodka Manufaktura od Dr. Oetkera. Poznaj nowości Dr. Oetkera: Sposób na sernik na zimno oraz Glazurę do ciast z owocami w dwóch wariantach – krystaliczną i czerwoną, dzięki którym teraz i Ty w swoim domu przygotujesz wakacyjne ciasta z owocami i serniki na zimno – jak z najlepszej cukierni.
SPOSÓB NA SERNIK NA ZIMNO
Innowacyjny produkt, który zastąpi żelatynę, czy galaretkę, które w odpowiednim czasie dodawaliśmy do sernika na zimno, by stężał. Jest to idealny sposób na usztywnienie i nadanie idealnej konsystencji sernikowi na zimno. Za sprawą tego produktu sernik będzie delikatny, bez grudek i z waniliową nutą. Przygotowanie jest bardzo proste, a czas tężenia wynosi tylko 2 godziny (galaretka w serniku tężeje ok. 3 godzin). Sposób na Sernik na zimno połączyć można z ulubionymi składnikami w proporcji na 1kg: twarogiem, serkami, śmietanką czy mascarpone. Dzięki wielu możliwościom łączenia Sposobu na sernik, ciasto za każdym razem będzie inne, ale zawsze perfekcyjnie udane. Dodaj to co lubisz:
• 1 kg twarogu + 250 ml śmietanki 30% tł.
• 1 kg twarogu + 250 g mascarpone
• 600 g twarogu + 250 g mascarpone + 250 g ubitej śmietanki 30% tł
• 600 g twarogu + 400 g jogurtu nat. + 250 g ubitej śmietanki 30% tł.
• 1 kg serków homogenizowanych
• 0,9 kg serków homogenizowanych + 250 g ubitej smietanki 30% tł.
• 400 g jogurtu nat + 250 g mascarpone + 250 g ubitej smietanki 30% tł.
• 800 g jogurtu greckiego + 250 g ubitej smietanki 30% tł Zainspiruj się i zobacz jak proste jest przygotowanie sernika na zimno ze Sposobem na sernik.
GLAZURA DO CIAST Z OWOCAMI CZERWONA I KRYSTALICZNA
Glazura do ciast z owocami to nowy, innowacyjny produkt w dwóch wariantach kolorystycznych i smakowych: krystaliczna i czerwona, który nadają idealne wykończenie tartom, tartaletkom, owocowym babeczkom oraz wszelkim wypiekom z owocami. Glazura pięknie nabłyszcza owoce. Pozwala zachować świeżość, soczystość i apetyczny połysk. Wystarczy nałożyć jej cieniutką warstwę, by uzyskać efekt deseru z cukierni.
Zaletą tego produktu jest szybkość przygotowana oraz krótki czas stygnięcia. Glazura do ciast z owocami zastyga w zaledwie 30 minut, a na cieście jest miękka i łatwo się kroi. Nie wymaga gotowania. Nadaje się zarówno do wszystkich świeżych owoców sezonowych, jak i z puszki. Czerwona glazura ma świeży, truskawkowy smak. Krystaliczna glazura z owocami ma lekko kwaskowy smak. Jedno opakowanie Glazury do ciast z owocami - Czerwonej wystarcza na pokrycie ciasta o średnicy 26 cm. Produkt na bazie pektyny, przyjazny dla wegan.
Sposób przygotowania Glazury do ciast z owocami:
1. Zagotuj wodę i odmierz 250 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą. Dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą przez około 3 minuty do całkowitego rozpuszczenia.
3. Naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na około 15-17 minut w temp. pokojowej, aż zacznie tężeć.
4. Tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką.
5. Gotowe ciasto czy tartaletki wstaw do lodówki na około 15 minut, aż glazura całkowicie zastygnie.
Zobacz film z przygotowania truskawkowej tarty z Glazurą do ciast z owocami czerwoną oraz owocowych tartaletek z Glazurą do ciast z owocami krystaliczną. Oczywiście glazury możesz komponować dowolnie z owocowymi wypiekami – tak jak lubisz najbardziej
Więcej informacji o linii Słodka Manufaktura dostępnych jest tutaj.
✓ Przepisy na letnie serniki na zimno oraz więcej informacji o Sposobie na sernik na zimno znaleźć można tutaj.
✓ Przepisy na tarty, tartaletki i inne ciasta z owocami oraz więcej informacji o Glazurze do ciast z owocami dostępnych jest tutaj: Glazura czerwona, Glazura krystaliczna. Smacznego!