Harmonia ziemi i ziarna w kolekcji kaw Nespresso Origins

Nespresso Professional to 13 starannie skomponowanych mieszanek kaw, wśród których 3 zasługują na szczególne wyróżnienie. To kawy, które podczas degustacji przeniosą nas do źródeł swojego pochodzenia: Indii, Brazylii i Gwatemali.

Każda z kaw Origin pochodzi ze starannie wybranych obszarów w obrębie jednego kraju. Na ich aromat i smak składają się metody uprawy kawowców, sposób zbierania ziaren oraz ich obróbka dokonywana przez lokalne społeczności, skupione wokół plantacji. Ich rezultatem są mieszanki: Guatemala, Brazil i India – wyrafinowana seria kaw, które utożsamiają tradycje i miejsca, z których pochodzą. Celem wyróżnienia spośród propozycji kawy B2B, Origins otrzymały nowy design kapsułek i opakowań.

Wiemy, że profesjonaliści szukają wysokiej jakości kawy i związanych z nią doznań dla swoich gości, partnerów biznesowych, a także pracowników. Dlatego chcemy im zaoferować taki wybór kaw, by mogli w nich znaleźć nie tylko wyjątkowy smak i autentyczność, ale także zrównoważone podejście do ich pozyskania – mówi Francisco Nogueira, Head of Nespresso Out-Of-Home. – Wszystkie te elementy są bardzo istotne dla nowoczesnych koneserów kawy. Dlatego jesteśmy bardzo dumni z odnowionych opakowań Nespresso Professional Origins, które łączą te potrzeby, tworząc jednocześnie zrównoważoną i elegancką serię kaw.

TRZY KAWY NESPRESSO PROFESSIONAL ORIGINS
Kawę India charakteryzują drzewne nuty z wyraźnym akcentem goździków, gałki muszkatołowej i czarnego pieprzu – aromatów zakorzenionych w południowych Indiach, gdzie rosną także kawowce. Brazil to delikatna mieszanka wzbogacona nutami słodkich, palonych zbóż. Natomiast Guatemala to kawa o jedwabistej konsystencji, intensywna i wytrawna, a jej wyrazisty charakter podkreślają słodowe nuty zbożowe.

Każda z kaw Nespresso Professional Origins jest mieszanką wyjątkową, o charakterystycznym profilu smakowym i aromacie – mówi Francisco Nogueira. – Jesteśmy szczęśliwi, że możemy poprowadzić naszych klientów przez te oryginalne smaki, zarekomendować optymalną wielkość filiżanki i doradzić w kwestii dodatków, jak np. mleka. Wszystko po to, by ich goście, partnerzy biznesowi czy pracownicy mogli cieszyć się taką kawą, jaką lubią najbardziej – dodaje.

Mieszanki z Indii i Brazylii najlepiej smakują podane jako espresso lub ristretto, ale również americano, natomiast Gwatemala sprawdzi się w formie espresso lub lungo. Wszystkie trzy kawy można pić także z mlekiem: Origin Brazil jako cappuccino, Origin India jako latte macchiato, a Origin Guatemala jako latte.

Pro Capsule Signposting Textures Brazil Capsule www

Pro Capsule Signposting Textures Guatemala Capsule www

Pro Capsule Signposting Textures India Capsule www

ZRÓWNOWAŻONE ZOBOWIĄZANIE NESPRESSO
Zrównoważony rozwój jest sercem wszystkich działań Nespresso. Firma wierzy, że biznes będzie się rozwijał tylko wtedy, jeśli razem z nim będą się rozwijały społeczności lokalne skupione wokół plantacji kawy, a środowisko będzie traktowane z szacunkiem i chronione. Nespresso zobowiązało się pozytywnie wpływać na życie farmerów, na relacje biznesowe, konsumentów i na naszą planetę, oferując jednocześnie kontrahentom i ich pracownikom wyjątkowej jakości kawę. Poprzez unikalny program zrównoważonego rozwoju Nespresso AAA Sustainable Quality™ firma wspiera ponad 110.000 farmerów w 14 krajach, dzieląc się z nimi wiedzą i praktyką z zakresu zrównoważonych upraw, organizując szkolenia, dbając o ich plantacje, a także wręczając co roku specjalne nagrody Nespresso Sustainable Quality Farmers Awards.

Wszystkie kapsułki z kawą Nespresso są wykonane z aluminium, co nie tylko pozwala zachować świeżość, aromat i jakość kawy, ale także nadaje się w pełni do recyklingu. Firma zainwestowała w specjalny program recyklingu kapsułek – prosty i wygodny dla konsumentów z branży B2B, aby zachęcać ich do zbierania zużytych kapsułek i oddawania ich celem odzyskania surowca i jego ponownego przetworzenia.


Mamy już 20 lat!

20 lat MH 2 kolo cs5

Miesięcznik Handlowy Archiwum

 
 

Reklamy z Miesięcznika