Wiosna „Ze Świata Natury” pod znakiem Kakao

Czy są wśród nas ci, którzy nie lubią smaku kakaowego? Za jego intensywność i aromatyczność odpowiedzialne są wysokiej klasy ziarna kakaowca. Ich uprawa wymaga specyficznego klimatu, nasłonecznienia oraz wilgotności. Odpowiednio skomponowane, po wieloetapowym procesie m.in. prażenia, oczyszczania i rozdrabniania, dają tzw. masę kakaową, która w kolejnym kroku zmienia się w proszek kakaowy. To z niego w efekcie uzyskuje się tak dobrze nam znany i lubiany delikatny, lekki proszek o nazwie kakao. Czekoladowe ciasto, babka, muffinki czy murzynek, łączy je intensywność smaku i aromatu. Ten efekt uzyskasz dzięki nowym dodatkom do pieczenia z linii „Ze świata natury”: Czarne Kakao Intense oraz Ciemne Kakao, produkty w pełni naturalne do ciast, deserów i picia.

Kraje Afryki Zachodniej, Azja, Indonezja, Wietnam a nawet Dominikana, to w tych częściach świata uprawiane są kakaowce, z których pozyskiwany jest surowiec dla nowych produktów z linii „Ze świata natury” Dr. Oetkera. Kakao, bo o nim mowa, jest powszechnym dodatkiem do wypieków czekoladowych słodkości. Nadaje wyrazistości, koloru i smaku tak charakterystycznego dla kakaowych wypieków, uzupełniając naturalnie portfolio dodatków do pieczenia premium. Samo kakao to źródło dobroczynnych składników i wartości odżywczych: witamin, mikroelementów, zdrowych tłuszczów i przeciwutleniaczy (polifenoli).
Kakao ma bardzo szerokie spektrum zastosowań, nie tylko jako dodatek do wyżej wspominanych słodkich wypieków, ale i do przygotowania kakaowych deserów, napojów, lodów, kremów, mas czy polew. Wpisując się w obecne trendy zdrowszych diet, idealnie nadaje się również do koktajli zarówno owocowych jak i warzywnych oraz do batonów raw.
Kakao ma nawet wpływ na nasze samopoczucie emocjonalne, niesie ze sobą bowiem dużą dawkę pozytywnej energii, wprowadza w lepszy nastrój poprzez podnoszenie poziomu hormonów serotoniny czy endorfiny. Jego smak urzeka, ale zapach wręcz hipnotyzuje. Kojarzy się z ciepłem, domem, przyjemnością. Jest jednym z najbardziej lubianych produktów na całym świecie i stanowi podstawowy składnik do produkcji chociażby czekolady.

Całkowitą nowością a tym samym innowacją na rynku detalicznym jest w pełni naturalne Czarne Kakao Intense do mocno czarnych wypieków. Idealnie wkomponowuje się ono w linię dodatków do pieczenia z linii „Ze świata natury” Dr. Oetkera. Ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje potrawom wyjątkowo ciemną barwę bez dodatku barwników. Nie zawiera również glutenu, mając oficjalne potwierdzenie i numer licencyjny od Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, co informuje, iż wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji. Posiada również certyfikat UTZ, świadczący o tym, że produkt Dr. Oetkera wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Rekomendacją użycia jest wymieszanie Czarnego Kakao Intense ze standardowym Ciemnym Kakao, aby uzyskać oryginalny smak. Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.
Wspomniane powyżej Ciemne Kakao to drugie kakao z linii „Ze świata natury” od Dr. Oetkera. To oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca o intensywnym smaku i zapachu. Sprawdza się w ciastach, polewach, deserach jak i formie do picia. Podobnie jak Czarne Kakao Intense również nie zawiera glutenu, mając oficjalne potwierdzenie i numer licencyjny od Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, co informuje, iż wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji. Posiada także certyfikat UTZ, świadczący o tym, że produkt Dr. Oetkera wspiera odpowiedzialną uprawę kakao.

czarne kakao intense 002

Czarne Kakao Intense – w pełni naturalne, mocno czarne wypieki!
Dr. Oetker wprowadził na rynek detaliczny całkowitą nowość, unikatowe czarne kakao. Nadaje wypiekom wyjątkowo ciemną barwę, nie zawiera barwników i dodatkowo jest bezglutenowe. Pozyskiwane z ziaren kakaowca z Afryki Zachodniej oraz Azji, ma obniżoną zawartość tłuszczu 10-12%. Zapakowane w wygodny, zamykany od góry kartonik i wewnętrzną torebkę wygodnie się stosuje. Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.

Masa netto: 85 g
Sugerowana cena detaliczna: ok. 7,50 pln

ciemne kakao 002

Ciemne Kakao – bogaty smak oraz zapach!
Dr. Oetker wprowadził na rynek dwa rodzaje kakao, w tym oryginalne ciemne kakao. Charakteryzuje się intensywnym aromatem i ciemnym kolorem brązu. Dodatkowo jest bezglutenowe. Pozyskiwane z ziaren kakaowca z Afryki Zachodniej oraz Azji, ma obniżoną zawartość tłuszczu 10-12%. Zapakowane w wygodny, zamykany od góry kartonik i wewnętrzną torebkę wygodnie się stosuje. Idealne do ciast, deserów i napojów.

Masa netto: 85 g
Sugerowana cena detaliczna: ok. 5,50 pln

Wszystkie nowości oraz dotychczasowe portfolio z linii „Ze świata natury” Dr. Oetkera, w okresie marzec - kwiecień 2019, wspierane będą silną kampanią TV pełną świeżości, lekkości i słońca, w największych telewizyjnych stacjach ogólnopolskich oraz tematycznych. Zaprezentujemy inną wersję spotu niż emitowana jesienią 2018 roku. Zdjęcia do spotu powstały zarówno w Polsce jak i na Madagaskarze - w królestwie najszlachetniejszej na świecie wanilii, co gwarantuje unikalne, nigdzie indziej niepublikowane zdjęcia.

Nowa kampania promuje naturalne składniki pochodzące z miejsc słynących z ich uprawy: wanilię Bourbon z Madagaskaru, cynamon z Indonezji, cytrusy z Włoch, które znaleźć można w naszych produktach do pieczenia. Ciasta wzbogacone naturalnymi dodatkami nabierają wyjątkowego, szlachetnego smaku. Za stworzenie kreacji do reklamy odpowiada Agencja reklamowa BRASIL SP. Z O.O., a za jej produkcję Dom produkcyjny PAPAYA FILMS SP.Z O.O.

Linia „Ze świata natury” będzie też intensywnie wspierana w Internecie i prasie. Wzorem ubiegłorocznych działań nasze produkty zobaczyć będzie można na największych blogach kulinarnych, w social mediach, w postaci reklam banerowych oraz w prasie handlowej i konsumenckiej. Będziemy inspirować krótkimi, bardzo apetycznymi filmikami, edukować o wyjątkowych surowcach i ich miejscach uprawy, a to wszystko ma zachęcać do samodzielnego pieczenia oryginalnych, pysznych ciast i dzielenia się nimi z najbliższymi. Kampania potrwa do Świąt Wielkiej Nocy.
Zależy nam, by dodatki do pieczenia „Ze świata natury” były bardzo dobrze wyeksponowane na półkach sklepowych. Dlatego dodatkowo już niebawem pojawią się w sklepach dwa rodzaje standów wypełnionych produktami z tej linii. Ich grafika jest spokojna, świeża, nawiązująca do charakteru samych produktów oraz opakowań, które przypominają worek jutowy.

Dr. Oetker Polska


Mamy już 20 lat!

20 lat MH 2 kolo cs5

Miesięcznik Handlowy Archiwum

 
 

Reklamy z Miesięcznika